Cercar en aquest blog

miércoles, 17 de junio de 2009

XXI CURS D’INICIACIÓ A L’ESPELOLOGIA


Durant el mes de maig s’ha realitzat el XXI Curs d’iniciació a l’espeleologia impartit per l’Espeleogrup UME (EGUME)

L’objectiu d’aquest curs és la divulgació de l’espeleologia i la formació dels participats per tal de que adquireixin els conecixements necessaris per poguer realitzar progressions dins del món subterrani amb seguretat. Amb aquest curs es dóna una petita pinzellada a la gent per conèixer aquesta disciplina que té un gran ventall de modalitats.

El curs l’han format un total de nou cursetistes guiats pels monitors i alguns socis de l’entitat que han col·laborat donant suport al curs.



L’estructura del curs contemplava un seguit de classes teòriques i pràctiques on es tractaren els següents temes: història de l’espelologia, material personal, tècniques de progessió, protecció i conservació del medi natural, prevenció d’accidents i pràctiques a rocodrom, cavitas horitzontals i avencs.


El massís del Garraf ha estat l’escenari de les pràctiques dels nostres cursetistes. Les cavitats visitades han estat: les mines de “Roca Bruna”, l’avenc de “l’Emili Sabaté”, l’avenc del “Passant”, l’avenc “Joan Cabeza” i per últim es va visitar l’avenc de “Can Sadurní”.

A les mines de “Roca Bruna” (cavitat horitzontal) els cursetistes van tenir el seu primer contacte amb l’entorn subterrani i conegueren la història de l’explotació d’aquestes mines actualment abandonades.

En la sortida que vam realitzar a l’avenc de “l’Emili Sabater” (-39 metres) i l’avenc del “Passant” (-42 metres) van experimentar la sensació d’endisar-se en una cavitat vertical.




L’avenc “Joan Cabeza” (-61 metres) suposava pels cursetistes posar en pràctica el pas de fraccionaments en cordes i van poguer visitar una de les últimes sales descobertes al massís de Garraf amb el que representa trobar un indret pràcticament verge.




L’avenc de “Can Sadurní” (-84 metres) ha representat un repte pels cursetistes on han posat en pràctica tots els coneixements adquirits al curs. A més a més, han tingut l’oportunitat de visitar l’avenc considerat com a punt de partida de l’espeleologia moderna a Espanya.


Esperem que amb aquest curs els participants es motivin i continuin amb l’emocionant pràctica de l’espeleologia.

2 comentarios:

Caverjules dijo...

Cheers! Looks like you had a wonderful time. Wish I could have been there! -Julie

Caverjules dijo...

Looks like a great time- wish I could have been there, Cheers! -Julie