Cercar en aquest blog

lunes, 13 de febrero de 2012

CUEVA MUR O LA CUEVA DEL “¡¡¡¡NO POR FAVOR!!!!”

GENER DEL 2012- RAMALES


Durant aquestes vacances de Nadal hem fet una petita revifada espeleològica. Esportivament no ha estat una gran gesta, el desnivell minso (uns 60 m.) el recorregut normalet (no arriba a 2 km), però tot i això Cueva Mur ens ha sorprès gratament, les seves boniques formacions, la seva varietat en les formes i mides de les galeries (ara un laminador, ara una sala gran, ara un pas estret, ara una grimpada...). En fi una cova força recomanable i que es pot combinar amb una visita a la cova turística de COVALANAS (http://cuevas.culturadecantabria.com/covalanas.asp
amb vies d’escalada (http://www.aer-espeleo.com/Big-Wall-en-Ramales.html) i fins hi tot amb una via ferrada.

L’únic inconvenient d’aquesta cova (i que no vam veure a cap web) és que per poder fer el circuit cal instal·lar una corda d’uns 50 m i portar un altre de 35 m (per seguretat en una desgrimpada)

Així doncs si voleu fer el circuit, crec que és millor fer-lo en el sentit contrari de les agulles del rellotge (és a dir, en arribar a les sales grans cal anar pel nivell superior i a la dreta). En el punt 6 de la topo ( o una mica més endavant) cal instal·lar una corda de 50 m que arribi a la part inferior de la sala i tornar a pujar per reprendre el camí per la part superior i sud de la sala.

Un altre punt una mica conflictiu és el 13 "paso de los retales", es tracta d'una gatera un pel amagada (està al terra i cal reptar per uns passo que semblen no tenir continuitat)

En el punt 7 aprox. Hi ha una rampa en la que cal fer servir una corda (la instal·lació és una mica precària però existeix) amb una de 35 m. es pot fer.



L’anècdota de la jornada la va protagonitzar en Raúl, que en un moment donat grimpant per una de les rampes de la sala va trencar el silenci amb un sonor;
!! NO POR FAVOR !! , en girar-me, vaig veure com relliscava una mica, sense perdre l’equilibri completament, tot controlat per un instant... un segon més tard s’esmunyia pendent avall. La Paula, en un intent desesperat d’aturar-lo s’hi llença, però la gravetat és més ràpida i el nostre company acaba al fons de la sala una mica masegat pel cop.

Al final un ensurt, no ha estat res, només un avís... grimpades llargues les justes!!




La topo amb els noms de les diferents galeries i passos



1. Galería de la Luz
2. Paso del Cordino
3. Sala de los Termómetros
4. Galería Blanca
5. Laminador
6. Columna
7. Cascada
8. Sala del Campamento
9. Sala de la Cascada
10. Sala del Caos
11. Galería de los Meandros
12. Galería del Lago
13. Paso de los Retales
14. Galería de la Esperanza
15. Galería del Coral
16. Sala de los Cristales
17. Gatera
18. Galería de los Gours
19. Galería de los Guantes
20. Gran Sima



La Paula i jo mateix preparant "lo petate"

La impressionant boca des de de dins

Just abans de passar a l'acció.


La Paula devallant els primers pous (aquests ja instal·lats)



Boniques formacions a la Sala de los Cristales



+ formacions!!




I l'última per no saturar-vos més.









No hay comentarios: