Cercar en aquest blog

viernes, 29 de abril de 2011

IV JORNADES D'ESPELEOLOGIA AL GARRAF.

Demà dissabte, 30 d'abril a les 10:00 comencen les IV Jornades d'Espeleologia al Garraf.
Us esperem a la UME

10.15h 1a ponència
EL REPTE DE LA FALCONERA.
Ferran Cardona. Geòleg i espeleòleg de l’ECG (Espeleoclub de Gràcia, Barcelona).

La Falconera és la principal surgència activa del massís del Garraf. El seu desenvolupament discorre subaquàticament i ja s'han explorat més de 80m de profunditat i més de 600m de recorregut. La Falconera representa tot un exemple de surgència càrstica costanera a menys de 30 km de Barcelona, encara que el seu difícil accés, els episodis de contaminació de les aigües i les dificultats tècniques de l'exploració han provocat que durant molt de temps romangui com un repte latent. És al 1988 quan espeleòlegs de l'ECG decideixen emprendre les exploracions subaquàtiques arribant a la màxima profunditat i recorregut fins ara coneguts, situant aquest sifó com un dels més profunds de la península. Va ser Ferran Cardona, geòleg, actiu divulgador i espeleòleg de l'ECG, un dels principals promotors d'aquesta aventura. Ell ens narrarà els detalls de les exploracions i ens explicarà que reptes encara queden pendents.






11.00h 2a ponència
LA COVA DE SANT LLORENÇ, UN ASSENTAMENT NEOLÍTIC.
Carlos Tornero. Arqueòleg del Departament de Prehistòria de la UAB .



La Cova de Sant Llorenç (Sitges) es una cavitat càrstica ocupada per grups humans des de fa al menys 6.000 anys. Actualment està essent excavada per el grup de recerca SAPPO del Departament de Prehistòria de la UAB dins del marc del projecte aprovat per la Generalitat de Catalunya: Implantació, consolidació i desenvolupament de les societats agrícola ramaderes al terç meridional de la Serralada Litoral Catalana.




1 comentario:

Ermenter dijo...

Per l'any vinent és molt interessant el misteri dels cristalls gegants de les coves de Naica a Mèxic, és un documental. És una passada, us passo l'enllaç

http://youtu.be/Q32WomEOZQY