Cercar en aquest blog

miércoles, 14 de abril de 2010

LOS CACHORROS A LA ZONA DEL PERELLÓ

Els dies 30 i 31 de març vam estar a la zona del Perelló (Baix Ebre), ja que per allà hi ha diversos avencs i coves ja explorats fa anys però poc visitats. El nostre objectiu era localitzar i visitar un mínim de dos cavitats, La Cova de la Rabosa i L'Avenc de les Calobres (que son els més coneguts al poble) i a poder ser localitzar altres dels avencs de la zona per a futures sortides.

Finalment només vam localitzar i visitar aquestes dues cavitats.


La Cova de la Rabosa




El dia 30 per la tarda vam intentar localitzar la cova amb les indicacions que teniem d'alguns llibres, internet i l'explicació d'altra gent. La tasca va ser impossible, vam fer una excursió de més de 3 hores per senderets, caminets i camp a través intentant localitzar l'entrada sense cap més resultat que tenir les cames plenes d'esgarrapades i punxes de la vegetació.

Va ser l'endemà a la tarda quan amb l'ajut d'en Miquel Zurriaga (que ja hi havia estat amb l'ajut d'una persona del poble), vam trobar les dues boques que té, descobrint que el dia anterior haviem estat molt aprop sense adonar-nos.

La cova és una sala baixeta i ample amb un pendent d'uns 45º plena de formacions i ramificacions de la sala per tot arreu. Entre el terra i el sostre hi ha entre mig metre en alguns llocs i dos metres i la gran part del sostre està ple de formacions. La primera part, més propera a les boques, està força seca i hi ha molta pols, però a mesura que es davalla augmenta la humitat.








L'Avenc de les Calobres

Aquest avenc no va ser tant dificil de trobar com la cova de la rabosa. Es pot arribar amb cotxe a menys de 50 metres de la boca, que esta a prop d'una torre d'alta tensió, a mes es veu com hi han posat una valla taronja al voltant de la boca per que no hi caigui ningu. Després en acostar-nos-hi vam descobrir que els del poble a mes han posat un llit just a sobre de la boca, i nomes deixava la obertura justa per que hi passi algu.(Després ens van explicar que en realitat ho ha posat tot un pastor perquè no li caiguin les ovelles)

Vam baixar el primer pou i no vam poder seguir per un problema amb el material, però en aquell punt vam aprofitar per a fer fotos, algunes força maques. L'única llàstima és que durant anys es va fer servir com a abocador pel que passaven aprop i està plè de llaunes, algun vidre i altres deixalles, entre elles un pale.
Evidentment tornarem per poder fer-lo sencer.

PD: Les fitxes i topografies estan estretes del espeleoindex.

No hay comentarios: